2016. március 25., péntek

Rohanás a 4-6-os villamoshoz - Retard Alert!

A 4-6-os villamos megállóiba neon fénycsövekkel lehetne végig írni (olyan igazi, régi villódzóssal), hogy: Retard Alert!. Majdhogynem másfél percenként jár Tibi, érted? Kilencven szekundumonként ázzeh! Volt, hogy 3-5 percet vártam rá napközben, de nem jellemző.

Természetesen lehet sietni, nincs is vele gond (ha normálisan, ésszel csinálod), de amikor ilyen lihegve, hörögve, semerre nem néző - és főleg nem látó -, nyomorult rohanó zombit látok mondjuk a Corvin-negyednél vagy a Blahánál, mindig felröhhenek és értetlenül szemlélem kínlódását.

Hazafelé tartva mélán sétálok a villamoshoz, de már a zebráról látom, hogy csitrilliárdan vannak rajta és már csak rohanva érném el, mert már bizzeg, ráadásul majdnem mögötte áll a másik. Elsuhan mellettem egy picsa, majd fellökve engem, hasít az utolsó ajtó felé. Hogy hogy nem az becsukódik előtte. Szpemmeli ezerrel a gombot, hátha kinyílik még, de persze nem így történik, hanem bágyatagon elindul az a gonosz villamos, réveteg agóniára kárhozatva a kisasszonyt. A picsa sivítva liheg, de nem a futástól, hanem látszatra a veszett őrülettől inkább, olyan az arca, mintha a fél családját most gyilkolták volna le. Lassan mellé érek, figyelmesen tagolva megszólítom, nehogy megijedjen még ennél is jobban: "Látom, nagyon siettél, de még semmi sincsen veszve. Nézd csak! Ott a kereszteződés másik oldaláról máris érkezik a következő villamos. Csak 10 másodperc.". S ő csak néz rám, mint egy lihegő amőba, és látom a szemében, hogy nem érti. Olyan sűrűn jár, hogy csak azért nincsen a vágányon végig villamos, mert akkor gyalogolni kellene a kocsikban végállomástól végállomásig, akkor meg minek villamos. Máónika...

Szinte minden alkalommal, amikor a 4-6-osra kényszerülök, van ilyen konstans rohanó zombi picsa vagy faszmajom. Nem kényelmesebb és nyugodtabb lenne a következővel utazni 30 másodperc múlva, amin fele annyian sincsenek? Itt is igaz, ha már késel, akkor már rohadtul tök mindegy az a pár plusz perc. Ha a buszt késed le, amiből egy nap csak reggel-este meg egy-egy darab, akkor meg csúnyán elbasztad. Legközelebb hamarabb indulsz.

Utálom az embereket